Home Landelijke radio Digitenne slecht verkrijgbaar in de regio Haarlem

Digitenne slecht verkrijgbaar in de regio Haarlem

Digitenne is in de omgeving van Haarlem maar slecht te verkrijgen. Dat schrijft het Haarlems Dagblad. Met paginagrote advertenties in de dagbladen en een campagne op de Huishoudbeurs is Digitenne in Haarlem en omgeving van start gegaan. Er is echter een klein probleempje: de noodzakelijke speciale antenne en het ontvangapparaat zijn niet beschikbaar, zo blijkt uit een belronde naar de Digitennedealers in de regio.

Digitenne straalt vanaf de KPN-toren in Haarlem de 21 meest populaire tv-zenders en 16 radiostations naar Haarlem, Haarlemmermeer, Zuid-Kennemerland en Velsen. Met een kleine antenne en een speciale ontvanger is dat pakket te ontvangen. Digitenne kent niet de beperkingen van de kabel, zodat de apparatuur ook meegenomen kan worden naar de camping. Mits die natuurlijk in deze regio ligt.

Vandaag maakte Digitenne de 59 dealers bekend waar het starterspakket inclusief abonnement te verkrijgen is. Bijvoorbeeld bij EP Knol aan de Rijksstraatweg in Haarlem. R.H. Knol: “Ik heb zo’n dertig belangstellenden langs gehad, maar de hardware is nog niet voorhanden. De respons is er dus wel, maar de apparatuur nog niet.”

Bij BCC in Badhoevedorp valt de belangstelling wat tegen aldus een woordvoerder. “Mijn schoonvader wil wel Digitenne, maar die woont in Schiedam. Ik denk dat de bekendheid nog moet groeien. Er is een markt want niet iedereen is tevreden over kabelaar UPC.” De woorvoerder verwacht de apparatuur pas volgende week te kunnen leveren.

Via een telefoonbandje maakt de Klantenservice van Digitenne bekend dat daar door het invoeren van een code van de dealer de smartcard voor ontvangst van het hele pakket te activeren is. Maar dan moet er natuurlijk wel eerst een smartcard beschikbaar zijn.