Home Landelijke radio Commerciële zenders herstarten FMeXtra experimenten

Commerciële zenders herstarten FMeXtra experimenten

Q-music, Radio 538 en Sky Radio hebben de FMeXtra experimenten herstart. De zenders hebben hun zendoperators Broadcast Partners en KPN Broadcast de opdracht gegeven de FMeXtra uitzendingen te hervatten.

Met FMeXtra kunnen digitale signalen naast het bestaande analoge signaal worden uitgezonden, zodat het mogelijk is om meerdere zenders op een frequentie door te geven. De experimenten met FMeXtra werden afgelopen november nog door alle partijen stilgelegd omdat “FMeXtra niet op overzienbare termijn het migratiepad naar digitale distributie kan bieden”. Aan dat standpunt verandert volgens voorzitter van de brancheorganisatie Martin Banga overigens niets. De reden dat men nu toch weer is begonnen met het uitzenden, is dat de afdeling techniek nog verder wil experimenteren.

Radio 538 geeft nu naast het eigen signaal ook Radio 10 Gold en Juize FM via haar FM zenders in Hilversum, Rotterdam, Amsterdam en Terneuzen door. Q-music geeft via de zenders in Lopik en Zeeland Radio BemBem door. Sky Radio geeft TMF Radio en Classic FM door naast het eigen signaal. [DutchMedia]

Vorig artikelKink FM boos op de Volkskrant en VPRO
Volgend artikelNOS Nieuws moet weer bezuinigen