Home Landelijke radio ‘Budget Wereldomroep van 46 naar 10 miljoen euro’

‘Budget Wereldomroep van 46 naar 10 miljoen euro’


Van de 46 miljoen euro subsidie die de Wereldomroep nu krijgt, blijven er straks nog maar ongeveer tien miljoen  over. Volgens RTL Nieuws hebben betrokken ministers dat besloten. In het regeerakkoord stond al: 'De Wereldomroep richt zich op zijn kerntaken waaronder het brengen van het vrije woord en wordt gefinancierd uit de begroting voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking'.

De Wereldomroep maakte gisteren zelf al bekend ongeveer tien miljoen euro te willen bezuinigen door geen Nederlandstalige programma's meer uit te zenden. De Wereldomroep anticipeerde met de plannen op het beleid van het kabinet, maar had geen rekening gehouden met zo'n grote bezuiniging. In de eigen plannen was al rekening gehouden met het ontslag van ongeveer 100 medewerkers.

De Wereldomroep blijft wel actief als calamiteitenzender. Ook blijft de omroep specifieke informatie voor expats geven op internet. Het besluit over de subsidie aan de Wereldomroep wordt vrijdag officieel genomen in de ministerraad.

Vorig artikelProcedure verlenging niet landelijke FM-kavels en middengolfkavels gestart
Volgend artikelMartijn Muijs en Kimberley van der Berkt voorkomen zelfmoord