Home Landelijke radio Arend Langenberg ambieerde een tv-carrière

Arend Langenberg ambieerde een tv-carrière

Nieuwslezer Arend Langenberg had graag op televisie gewild. Dat zegt hij in de GPD-bladen. "Ik doe al twaalf jaar ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’, buiten beeld dan. Ik heb tv wel geambieerd. Niet er achterheen gezeten. Ik heb ooit een voorstel gedaan voor een eigen tv-show. Niets geworden. Misschien nooit gevraagd vanwege m’n baardje? Ik had wel ja gezegd op een screentest."

De nieuwslezer van de Sky Radio Group (sky Radio, Radio Veronica, Classic FM), die onlangs geopereerd werd aan een tumor, is al wel bekend van tv. "Misschien van ‘Dit was het nieuws’ van Harm Edens. Dat is me wel goed afgegaan. Daaruit kwam voort ‘Sterren dansen op het ijs’. Heeft me grote roem gebracht natuurlijk! In het ziekenhuis spreken ze me nu zomaar aan."

Tv-recensent Han Lips bedacht ooit waarom Langenberg niet voor tv werkt: ‘Daarvoor is zijn hypnotische, borende blik verantwoordelijk. Niemand heeft graag brandgaatjes in zijn hagelwitte overhemd.’ "Onzin. Ik kan dit zo weerleggen. Op YouTube zit een spotje waarin ik iets inspreek. Wellicht kijk ik er wat te indringend in de camera, maar ik was wel tevreden. Ik weet dat ik rustiger moet kijken en dan beter overkom. Mocht ik die brandgaatjes kunnen veroorzaken, dan ga ik zo met Uri Geller verder."