Home Landelijke radio 100% NL Anouk krijgt ‘100% NL Oeuvre Award’

Anouk krijgt ‘100% NL Oeuvre Award’

Zangeres Anouk krijgt, twintig jaar na haar grote doorbraak met ‘Nobody’s Wife’, de ‘100% NL Oeuvre Award’. De zender laat weten: “Haar opvallende en onderscheidende persoonlijkheid in combinatie met haar buitengewone talent om de mooiste muziek te schrijven en te zingen is voor niemand onopgemerkt gebleven.”

Ronald Sebök, Station Directeur 100% NL: “Het moge duidelijk zijn dat ze een rijke carrière heeft vol met grote successen. Van hits als ‘Lost’ tot ‘Michel’ en van ‘R U Kiddin Me’ tot aan haar succesvolle deelname aan het Eurovisiesongfestival met ‘Birds’. Reden genoeg om haar daarom te eren voor haar gehele muzikale oeuvre.”

100% NL Awards

Op 20 februari worden de overige 100% NL Awards uitgereikt in Club Panama in Amsterdam. Op deze avond zal er ook een muzikale ode aan Anouk zijn en zullen er diverse artiesten optreden. Het is de achtste keer dat 100% NL een artiest eert met een ‘100% NL Oeuvre Award’. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato, Guus Meeuwis en Nick & Simon deze titel.