Home Landelijke radio André Hazes actie van 100%NL onder druk gestopt

André Hazes actie van 100%NL onder druk gestopt

Platenmaatschappij EMI heeft radiostation 100%NL gesommeerd om voor 12:00 uur de actie ‘Zing met André’ te stoppen en alle opnamen van de website te verwijderen. Het radiostation heeft daar gehoor aan gegeven.

Vanaf volgende week ligt een cd in de winkels, waarop duetten staan van André Hazes met bekende zangers als René Froger, Gerard Joling, Xander de Buisonjé en Wolter Kroes. Het leek 100%NL een goed idee om een mogelijkheid te scheppen waardoor iedereen een duet kon opnemen met de volkszanger.

Sinds afgelopen donderdag stond de actie online. Vele luisteraars hebben meegezongen met het nummer ‘Bedankt m’n vriend’ en een opname daarvan op de site gezet. Luisteraars hadden de optie om de opname alleen beluisterbaar te maken voor zichzelf en/of voor enkele vrienden, of om iedereen mee te laten genieten van zijn of haar zangtalenten. Ook werden gemaakte opnamen uitgezonden op 100%NL.

“Helaas was Andre’s platenmaatschappij EMI niet gecharmeerd van de actie, en eist verwijdering van alle gemaakte opnamen”, zo laat 100%NL weten. “Het spijt ons voor luisteraars die met veel plezier een duet met Hazes hebben opgenomen.”

Het radiostation is inmiddels in gesprek met de platenmaatschappij van Wolter Kroes, zodat luisteraars binnenkort met hem in duet kunnen gaan.

Vorig artikel100%NL start uitzendingen via satelliet
Volgend artikelErik-Jan Rosendahl keert radiowereld de rug toe