Home Landelijke radio Akkoord over bereikbaarheid Media Park

Akkoord over bereikbaarheid Media Park

De hoofdingang van het Media Park wordt volgend jaar verlegd van de Sumatralaan naar de Lage Naarderweg. Op de kruising van de Sumatralaan en de Lage Naarderweg komt een rotonde. De rotonde, waarvoor de plannen al eerder zijn gemaakt, sluit aan op een nieuw plan om het Media Park beter bereikbaar te maken.

Na moeizame onderhandelingen hebben de gemeenten Hilversum, Laren en Bussum met de provincie Noord-Holland en parkeigenaar TCN een compromis gesloten over het nieuwe plan, dat naar schatting 50 miljoen euro kost. De helft daarvan willen de betrokken partijen zelf op tafel leggen, minister Peijs van verkeer zou de rest moeten bijdragen.

Na veel geharrewar over verschillende oplossingen is nu gekozen voor een brede aanpak. Niet alleen de N525 en de Johannes Geradtsweg worden verbeterd, maar ook de routes vanaf de A27 via de buitenring oost (Van Riebeeckweg en Kamerlingh Onnesweg), en via de buitenring west (Vreelandseweg en Geert van Mesdagweg). Daarnaast wordt gekeken naar de verbinding met Bussum (Ceintuurbaan en Naarderweg). Verder wordt geld gestoken in beter openbaar vervoer, waarbij onder meer de pendelbus een rol speelt. Volgens de gemeente Hilversum wordt nog gestudeerd op welke maatregelen er concreet worden genomen, en kan met de uitvoering daarvan in 2006 worden begonnen. [Spreekbuis]