Home Landelijke radio Airpeace FM binnenkort weer in de lucht

Airpeace FM binnenkort weer in de lucht

Airpeace FM is vanaf volgende maand weer te beluisteren. Dat zegt Jules de Kom van de jongerenzender. De zender heeft eindelijk weer een dak boven het hoofd nadat zij begin dit jaar moest vertrekken uit Het Pakhuis. De nieuwe locatie van Airpeace is De Voetnoot.

De Kom is tevreden met het nieuwe onderkomen. "Na vijf maanden te hebben stilgelegen zijn we blij dat we weer kunnen beginnen." Tegelijkertijd plaatst De Kom een kritische noot. "We hebben een huurovereenkomst tot 1 december. We zijn bang dat we aan eind van het jaar weer in hetzelfde traject belanden."

Ander zorgpunt voor het radiostation, dat dit jaar het twintigjarig jubileum viert, is of zij wel aan de subsidievoorwaarde voldoet. Airpeace krijgt dit jaar 12.500 euro subsidie van de gemeente. Daarvoor moet zij onder meer twintig nieuwe mensen aan haar vrijwilligersbestand toevoegen. "Dat is een flinke klus in vijf maanden. We hebben nu dertig tot veertig vrijwilligers."
Mocht het Airpeace niet lukken om aan de subsidievoorwaarden te voldoen, hoopt zij op enige coulance van de gemeente. ,"We hebben vijf maanden niets kunnen doen." Mocht die coulance uitblijven, sluit De Kom niet uit dat er een eind komt aan de zender. ,"Maar voorlopig richten wij ons op het weer uitzenden."