Home Landelijke radio Advocaat ontkent ontslag Anna Visser

Advocaat ontkent ontslag Anna Visser

Volgens haar advocaat is Anna Visser niet ontslagen als directeur van de omroep Llink. “Daar is niets van waar”, zegt advocaat Willem van der Meer de Walcheren. “De raad van toezicht wil haar ontslaan. Maar dat gebeurt niet zonder dat er een rechter aan te pas komt.” De omroep Llink is een fusie van de dierenomroep Nutopia en De Nieuwe Omroep. Voorzitter van de raad van toezicht Niko Koffeman komt van Nutopia. Hij zou niet tevreden zijn over de manier waarop Llink het thema dieren behandelt. Het personeel van de omroep schaart zich in het conflict achter Visser.

De raad van toezicht kwam een maand geleden ook met het plan Visser te ontslaan, zegt de raadsman. “Ik denk dat ze toen doorhadden dat ze te weinig argumenten hadden voor haar ontslag. Daarom is er gezocht naar nieuwe argumenten. Die zijn niet gevonden en dus wordt er nu weer van precies dezelfde argumentatie gebruik gemaakt. Ik ben daar echt stomverbaasd over.”

Volgens de advocaat is bij Llink vooral sprake van een politieke strijd. “De enige reden die Anna en ik kunnen bedenken, is dat er een bloedgroepenstrijd is. Pure politiek. Anna komt van een nieuwe omroep. Blijkbaar mag dat niet. En Nutopia heeft in die strijd een meerderheid in de raad van toezicht weten te krijgen.”

Volgens de raadsman is Visser niet van plan zich opzij te laten schuiven. Ze is volgens haar advocaat erg aangeslagen door het onrecht dat haar zou zijn aangedaan. “Als de raad dit doorzet, komt er een rechtszaak. Nu moeten we afwachten. Ik hoop dat beide partijen als volwassenen bij elkaar gaan zitten en gewoon eens praten.” [Novum]

Vorig artikelVVD pleit voor afschaffing van publieke omroep
Volgend artikelSBS wil Radio Donna kopen