Home Landelijke radio Fusie tussen AT5 en RTV Noord-Holland van de baan

Fusie tussen AT5 en RTV Noord-Holland van de baan


De voorgenomen fusie tussen AT5 en RTV Noord-Holland gaat niet door. De gemeente als aandeelhouder van AT5 kan op dit moment geen steun kan verlenen aan de fusie van de Amsterdamse stadszender AT5 en de regionale omroep RTV Noord-Holland. De directies, Raad van Commissarissen van AT5 en Raad van Toezicht van RTV N-H hebben daarom gisteren gezamenlijk besloten dat zij de fusieplannen niet voort kunnen zetten.

Instemming van de gemeente Amsterdam als aandeelhouder en financier van AT5 was nodig om tot een definitief fusiebesluit te komen. Directies en toezichthouders van beide bedrijven betreuren het besluit omdat zij constructief hebben samengewerkt en achter de fusieplannen staan, zoals eerder besloten op 12 april van dit jaar. 

De gesprekken over de fusie lopen sinds begin vorig jaar. Op 30 juni 2009 spraken de directies van AT5 en RTV N-H de intentie uit samen te willen gaan in een nieuw omroepbedrijf per 2011. Op 30 september van vorig jaar keurden de Raden van Toezicht en Commissarissen het besluit tot fusieonderzoek goed en op 14 oktober 2009 gaf ook wethouder Gehrels groen licht voor fusieonderzoek.