Home Landelijke radio Dione de Graaff nieuwe presentator Radio Tour de France

Dione de Graaff nieuwe presentator Radio Tour de France


Dione de Graaff neemt de presentatie van Radio Tour de France over van Jurgen van den Berg. Samen met Tom van ’t Hek (sinds 1998 presentator) neemt ze de presentatie van de middaguitzending voor haar rekening. Dione presenteert tussen 14:00 en 16:00 uur en Tom tussen 16:00 en 18:30 uur.

Jeroen Stomphorst gaat het dagelijkse avondprogramma NOS Langs de Lijn De Avondetappe op Radio 1 presenteren. Voor de analyse van de ontwikkelingen in de koers worden de presentatoren bijgestaan door de ex-renners Aart Vierhouten (tussen 16:00 en 18:30 uur) en Henk Lubberding (22:00 en 23:00 uur).

Jurgen van den Berg stapte vorig jaar over naar de NCRV waar hij de programma’s op Radio 1 presenteert.

Ook in het NOS Radio 1 Journaal is een aantal keer per dag een Tour-update te horen, met het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk. Iedere ochtend rond de klok van half acht praat NOS Langs de Lijn-verslaggever Sebastiaan Timmermans de luisteraars bij over de Tour-actualiteiten. Later op de ochtend, tussen 08:30 en 09:30 uur, maakt collega Gio Lippens de rubriek ‘De Tour ontwaakt’ en rond 13:00 uur is er nogmaals een bijdrage van Lippens te horen.