Home AM Radio 747 AM start maandag met De Beste Radio Van Nederland

747 AM start maandag met De Beste Radio Van Nederland

747 AM brengt de hele maand augustus de hoogtepunten uit 80 jaar Nederlandse radiogeschiedenis in het programma ‘De Beste Radio Van Nederland’. Elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 blikt presentator Klaas Drupsteen samen met de makers terug op legendarische radioprogramma’s.

Voor dit project is de publieke omroep een unieke samenwerking aangegaan met RadioFreak. RadioFreak levert namelijk een website die als platform dient voor de interactie tussen de luisteraar en de redactie van het programma. Via www.debesteradio.nl kunnen luisteraars uitzendingen en fragmenten terugluisteren en op diverse manieren hun mening geven over radio.

De uitzendingen zijn verdeeld over vijf weken die ieder een them belichten. Zo komen documentaire & research, interviews, radio van de toekomst en historische radio aan bod, maar de eerste week staat in het teken van Amusement.

De uitzendingen van de week van amusement zien er als volgt uit:
Maandag 1 augustus
De Dik Voormekaar Show (13 april 1974, met André van Duin en Ferry de Groot) en Borát (19 september 1989, met o.a. Rik Zaal, Herman Koch en Michiel Romeijn)

Dinsdag 2 augustus
Tussen start en finish (1 maart 1980, met Henk Spaan en Harry Vermeegen) en Raad een lied of niet (5 april 1985, met Willy Walden en Aase Rasmussen).

Woensdag 3 augustus
De stemband (14 maart 1992, met Kees Schilperoort en Erik de Zwart) en fragmenten uit Germaine sans gêne uit 1976/’77, met Germaine Groenier.

Donderdag 4 augustus
Molly uit 1970, eerste drie kwartie van marathonlezing van de Bloom-monoloog uit James Joyce’s Ulysses door Anne Wil Blankers en het hoorspel Sprong in het heelal (aflevering: Mars slaat toe, 13 oktober 1957).

Vrijdag 5 augustus
Paranormale zaken in Het zwarte gat (22 maart 1992, met o.a. André Groote en Anton Paauwe) en Mannen van de radio, improvisaties van Hans Teeuwen en Pieter Bouwman.