Home Landelijke radio 2015 bekeken door Jurre Bosman

2015 bekeken door Jurre Bosman

Jurre Bosman is sinds begin dit jaar definitief aangesteld als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia. Bosman voerde dit jaar een aantal grote wijzigingen door bij beide zenders. Zo haalde hij op Radio 2 onder meer Gerard Ekdom en Rob Stenders naar de zender, ging Radio 2 meer op locatie uitzenden en kreeg het station nachtprogramma’s. Ook bij Radio 5 voerde hij de nodige wijzigingen door. Met Bosman blikken we terug op 2015 en kijken we naar 2016.

Was 2015 een goed jaar voor de radio in Nederland?
“Ja! Het was een jaar met veel veranderingen, veel successen voor diverse stations en radio blijft populair bij het Nederlandse publiek.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“De komst van Gerard Ekdom naar NPO Radio 2 en de start van zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Ochtend’ afgelopen oktober.”

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2015?
“Frank van der Lende in de middag op 3FM.”

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
“De ontwikkelingen die ik begin dit jaar heb ingezet bij NPO Radio 2 verder doortrekken. Er liggen nog veel plannen om meer te doen met Nederlandse- en live-muziek. Samen met het huidige team ga ik daar meteen na de Top 2000 mee aan de slag. Daarnaast starten we op NPO Radio 5 in januari met een nieuwe positionering en programmering die de zender voor een nog grotere groep 55plussers aantrekkelijker moet maken.”

Wat verwacht je van 2016 op radiogebied?
“Dat de publieke radiozenders van de NPO zich opnieuw onderscheiden als de stations waar je als muziekliefhebber moet zijn, van welke genre je ook houdt. En ik verwacht dat de digitalisering in radioland doorzet. Luisteraars zullen ons vaker weten te vinden via hun wifi-radio’s, mobieltjes en DAB+radio’s, waarbij er ook ruimte komt voor unieke zenders als NPO SterrenNL en NPO Soul & Jazz.”

Wie is er in november 2016 marktleider?
“Dat vind ik moeilijk te voorspellen en dat maakt de radiowereld ook zo spannend en leuk!”