Home Landelijke radio 2013 bekeken door Gijs Staverman

2013 bekeken door Gijs Staverman

Gijs Staverman maakte dit jaar de overstap van Q-music naar Radio 2. Momenteel is hij te horen met de Top 2000 en vanaf januari volgt hij Frits Spits op tussen 12:00 – 14:00 uur. Met hem blikken we terug op 2013 en kijken we wat 2014 gaat brengen.

Was 2013 een goed jaar voor de radio in Nederland? 
Ja volgens mij wel. Ik vind dat Radio nog steeds enorm aanwezig is naast alle vormen van media die we op dit moment tot onze beschikking hebben. Onderzoek wijst uit dat dagelijks nog steeds ruim 90% van alle Nederlanders een of meerdere keren per dag naar de radio luistert….

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar? 
Ik vond het gesprek wat Giel had samen met Toine Huys en John van de Heuvel nav dat Willem Holleeder te gast was in College Tour wel heel erg spannend om te luisteren.

 

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2013?
Dat had met mij te maken. Ik ben na 7 jaar Q-Music overgestapt naar de KRO, Radio 2. Dit had niet iedereen verwacht. Ik heb er lang over nagedacht maar de keuze was weloverwogen. 

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
Jazeker šŸ™‚ Ik ga mij volledig storten op een nieuwe middagshow op radio 2; Gijs 2.0. We gaan er alles aan doen om er het leukste lunchprogramma van de Nederlandse radio van te maken. De ambitie ligt hoog en het is prachtig om weer aan de basis te staan van iets nieuws. Iets ontwikkelen vanaf het begin is heel romantisch.

Wat verwacht je van 2014 op radiogebied? 
Ik denk dat radio nog steeds heel belangrijk blijft voor de luisteraar. Ik hoop dat Q-Music het marktaandeel blijft vasthouden want daar hebben ze hard voor gewerkt. Daarnaast is de wens natuurlijk groot om Radio 2 wederom in de top-3 te krijgen.

Ik ben benieuwd naar wat Radio 10 gaat doen en stel dat Edwin Evers vertrekt bij Radio 538 wat er dan gebeurt. En wie weet komen er dj’s bij Sky Radio. Kortom er zal in 2014 een hoop gebeuren op de radio. 

Wie is er in november 2014 marktleider? 
Ik denk dat dit de top-5 wordt:
1. 3FM
2. Radio 538
3. Sky Radio
4. Radio 2
5. Q-Music 
Foto: Laurance Otten