Home Landelijke radio 100%NL gaat Jan Smit draaien

100%NL gaat Jan Smit draaien

100%NL gaat met onmiddelijke ingang Jan Smit draaien. Hiermee komt een eind aan de interne meningsverschillen tussen dj’s en directeur Herbert Visser. Gisterenavond heeft Visser zijn dj’s bij elkaar geroepen en is tot dit besluit gekomen. Tijdens het overleg, dat gisteravond plaatsvond in Hilversum, werd duidelijk dat het merendeel van de dj’s Jan Smit graag willen draaien . De reden om Jan Smit niet te draaien, namelijk omdat hij het levenslied zou vertolken, zou volgens de dj’s achterhaald zijn. Zij hebben de directie hier gisteravond van kunnen overtuigen.

“We draaien voorlopig alleen de nieuwe single ‘Op weg naar geluk’ en in veel en veel mindere mate de akoestische versie van ‘Laura’ en ‘Als de morgen is gekomen’,” zo laat Herbert Visser en RadioFreak weten.

Of nieuwe singles van Jan Smit worden gedraaid op de zender is niet zeker. “Dat hangt af van de sound van die single. We draaien immers ook niet alles van Nick en Simon,” aldus Visser.

Vorige week vrijdag werd Patricia van Liemt geschorst, omdat ze Jan Smit draaide terwijl deze plaat niet op de playlist stond. Zij was mening dat 100%NL de muziek van Jan Smit moest draaien. Gisterenochtend keerde ze terug op de zender waarna zij en haar collega Dave Donkervoort opnieuw een plaat van de Volendamse zanger draaiden. Herbert Visser nam vervolgens het programma over tot 9:00 uur. Wendy Duivenvoorde en Arnoud Schellenberg, die daarna een programma maakte, steunden vervolgens de actie en draaiden de muziek ook.

Vorig artikelRadio 538 samen met Tien naar RTL Nederland
Volgend artikelRob Stenders vervangt Claudia de Breij op 3FM