Home Landelijke radio Zeven lokale omroepen werken mee aan 4daagseradio

Zeven lokale omroepen werken mee aan 4daagseradio

De 18e editie van 4daagseradio zal dit jaar door zeven publieke lokale omroepen via negen FM-frequenties uitgezonden worden. Dit jaar doen Stadsradio Nijmegen en Radio Lingewaard ook mee aan het radioproject dat 24 uur per dag verslag doet van de 4daagse en bijbehorende feesten.

Ruim twee jaar geleden besloot Stadsradio Nijmegen door een koerswijziging met haar programmering niet meer deel te nemen aan 4daagseradio. Pieter Arends van Stadsradio Nijmegen: “Hierdoor was de omroep in staat de speciale 4daagse-uitzendingen een ‘eigen smoel’ te geven. Stadsradio Nijmegen heeft dat de laatste twee edities van de 4daagse met succes kunnen doen”. Volgens Arends heeft de omroep desondanks besloten dit jaar weer mee te doen aan 4daagseradio. “Het is voor ons belangrijk de uitzendingen een eigen gezicht mee te kunnen geven, maar de krachten bundelen met alle lokale omroepen uit de regio werd nog altijd wenselijk geacht. Achter de schermen heeft dat de laatste jaren ook gewoon plaatsgevonden, maar dit jaar gaan alle omroepen ook weer voor hetzelfde product”, aldus Arends.

Projectleider Patrick Huisman van 4daagseradio is blij met de terugkeer van Stadsradio Nijmegen en in het kielzog ook Radio Lingewaard. “4daagseradio zonder de omroep van de stad Nijmegen was me de afgelopen 2 jaar een doorn in het oog en dat heb ik ook niet onder stoelen of banken gestoken. Nu is 4daagseradio pas echt compleet en dat gaat zich ook zeker vertalen in de uitzendingen die op zaterdag 15 juli om 12:00 u zullen starten”, aldus Huisman.