Home Landelijke radio Wethouder wil RTV Dordrecht en RTV Rijnmond laten samenwerken

Wethouder wil RTV Dordrecht en RTV Rijnmond laten samenwerken

RTV Dordrecht verkeert financieel in de gevarenzone. De lokale omroep en RTV Rijnmond zouden dan ook vanuit een nieuwe studio in het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht gezamelijk programma’s moeten maken. Die gedachte vormt een van de uitgangspunten om tot een samenwerking tussen beide omroepen te komen. Dat zegt wethouder H. Spigt in het Algemeen Dagblad. RTV Dordrecht opereert nu vanuit een kleine studio boven het pand van Leen Bakker aan de Burgemeester de Radtsingel.

Vorig jaar nog trok de gemeenteraad van Dordrecht nog 356.000 euro uit voor de Dordtse lokale omroep. Daarvan moest RTV Dordrecht 216.000 euro terug betalen.

Door meer gebruik te maken van elkaars apparatuur kan de lokale omroep weer gezond worden, vindt Spigt. Bovendien kan RTV Dordrecht zijn voordeel doen met de expertise van de collega’s uit Rotterdam. De twee zenders hebben in het najaar voor het eerst met elkaar overlegd over samenwerking. Spigt lichtte gisteravond een adviescommissie met raadsleden in over dat gesprek. Volgens Spigt is er na een eerste voorzichtige verkenning de bereidheid om meer met elkaar op te trekken. “Journalisten zijn niet altijd elkaars vrienden. Eerst was het overleg wat wrevelig, later constructief.”

Directeur Unco Calkoen van RTV Dordrecht vind dat samenwerking “altijd prima is Mits beide partijen aan hun trekken komen”. De politieke partijen zien ook heil in een samenwerking. “Het is een uitstekende zaak dit te onderzoeken”, meent M. Ruisch van GroenLinks. W. van der Kruijff van het CDA denkt dat de samenwerking RTV Dordrecht financieel meer uitzicht biedt. “Ik krijg nu soms het beeld dat het schip aan de grond zit waarbij de vraag is of het nog loskomt”.

RTV Rijnmond zal het initiatief nemen voor de volgende gesprekken. Dit najaar moet er meer duidelijkheid zijn.