Home Landelijke radio Webfm Beuningen positief over luisteronderzoek

Webfm Beuningen positief over luisteronderzoek

Webfm heeft een naamsbekendheid van 56 procent bij de inwoners van de gemeente Beuningen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de lokale omroep, dat is uitgevoerd door de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). De studenten van de HAN hebben 288 inwoners geënquêteerd in de periode februari tot en met juni 2005. Doel van de enquête was om het bestuur van Webfm & Webtv een actueel inzicht te geven in wie er naar de omroep luistert/kijkt en hoe men Webfm & Webtv waardeert.

14 procent (ruim 3000 mensen) van de mensen die Webfm kekken, luistert naar de radio. Bij de vraag naar de vijftien meest beluisterde stations eindigt Webfm op een tiende plaats met 4 procent. Daarmee staat het radiostation, dat pas 2 jaar uitzendt, nog boven Radio10Gold, Veronica en RTL FM.

Uit de enquête komt verder naar voren dat de luisteraars, naast muziek, vooral lokaal nieuws, gemeentenieuws en andere lokale informatie willen horen. De omroep krijgt voor de radio het rapportcijfer 7.

Het bestuur van Webfm & Webtv is blij met deze resultaten. Zij is van mening dat de omroep in de eerste 2 jaar van haar bestaan een duidelijke positie heeft verworven binnen de Beuningse samenleving.