Home Stations Radio 10 Rob van Someren

Rob van Someren

Rob van Someren ziet op 3 november 1963 het levenslicht in Amsterdam. Al op jonge leeftijd gaat hij aan de slag bij Radio Decibel, om in 1988 de overstap te maken naar Radio 10.

De echte grote doorbraak van Van Someren volgt in oktober 1992, als hij voor de TROS op Radio 3FM begint met het middagprogramma ‘Somertijd’. Van Someren stopt in 1999 met het programma, om zich op andere werkzaamheden buiten de radio te richten.

Naar Radio Veronica

Van Someren keert in 2003 terug op de landelijke radio. Hij gaat aan de slag bij Radio Veronica, waar hij dagelijks met DJ Sven en Juri Verstappen het programma ‘Somertijd’ presenteert. In 2013 wint het programma De Gouden RadioRing.

Van Someren wordt in mei 2014 getroffen door een hartinfarct. Even later krijgt de dj te horen dat hij het veld moet ruimen bij Radio Veronica. Van Someren zou te vrouwonvriendelijk zijn. De dj spant een rechtszaak aan tegen Radio Veronica en wint deze uiteindelijk ook. De radiomaker wordt afgekocht en komt niet meer terug bij de zender.

Radio 10

Na een maandenlange radiostilte gaat Van Someren in januari 2015 aan de slag bij Radio 10. Op de zender wordt het programma ‘Somertijd’ nieuw leven ingeblazen. Samen met Sven van Veen presenteert de dj iedere werkdag tussen 16:00 en 19:00 uur het middagprogramma.