Home Stations NPO Radio 1 Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom wordt geboren in Vlaardingen op 14 januari 1966. Ze groeit op in Brabant, waar ze ook de studie Journalistiek volgt. In 1988 gaat ze aan de slag bij Omroep Brabant, waar ze uiteindelijk tien jaar werkt.

Sinds 1998 werkt Astrid bij de NOS. Ze begint er haar loopbaan met het nieuwslezen van de radiobulletins. In 2001 maakt Astrid de overstap naar Studio Sport, waar ze de ochtendjournaals voor haar rekening neemt.

NOS Journaal

Drie jaar later, in 2004, begint Astrid als nieuwslezer van het NOS Journaal op tv. Jarenlang is ze een van de vaste gezichten van het journaal, waaronder de journaals in het weekend en als vaste vervanger van het Achtuurjournaal op werkdagen.

Naast het NOS Journaal doet Astrid vanaf 2007 ook jarenlang verslag van Koninginnedag en later Koningsdag. “Het koningshuis werd een vast en geliefd onderdeel van mijn pakket”, zegt ze later.

Astrid keert begin 2022 terug bij de radio: ze is voortaan elke werkdag van 6:00 tot 9:30 uur te horen met het ‘NOS Radio 1 Journaal’ op Radio 1.

Foto: NOS