Home Landelijke radio Stadsradio Rotterdam stopt eind dit jaar

Stadsradio Rotterdam stopt eind dit jaar

Stadsradio Rotterdam houdt eind dit jaar op te bestaan. De zender verkeert in financiële problemen en kan niet langer het hoofd boven water houden. Afgelopen weekend werd ook al bekend dat al het personeel ontslagen is. De gemeente wil niet langer geld stoppen in de omroep.

De regionale omroep RTV Rijnmond gaat wederom onderzoeken of een overname mogelijk is. Daar zullen serieuze gesprekken over gevoerd worden. De Gemeente Rotterdam wil op weg naar een serieuze oplossing wel zorgen voor een finaciele overbrugging. Wellicht kan het 20-tal personeel dan toch blijven.

Stadsradio Rotterdam verkeert al langer in problemen. Dit is, volgens manager Robert van Haarlem die de lopende zaken afhandelt, onder meer veroorzaakt doordat het bereik van de zender niet overal in de stad optimaal is. Bij de frequentieverdeling in 1993 kreeg Stadsradio Rotterdam een FM-frequentie die volgens Van Haarlem minder sterk was dan vooraf beloofd. Hierdoor liepen de luistercijfers terug en daalden de advertentie-inkomsten. Op dit moment wordt nog een laatste poging ondernomen de dertien jaar oude zender te redden, maar Van Haarlem ziet niet veel mogelijkheden.

Eerder was nog sprake dat Radio Rijnmond de zender met veelal jonge luisteraars zou overnemen. Maar omdat Rijnmond zelf in de financiële problemen zit, is dit plan van de baan. “Dit betreuren wij want we denken dat er nog steeds veel voordeel is te behalen bij een samengaan of samenwerking tussen Radio Rijnmond en Stadsradio Rotterdam”, zegt Van Haarlem. Stadsradio Rotterdam is in 1991 opgericht en was vooral eind jaren negentig erg populair onder Rotterdamse jongeren. (RD)