Home Landelijke radio 100% NL Slam!FM haalt hoogste marktaandeel ooit

Slam!FM haalt hoogste marktaandeel ooit


Slam!FM heeft het hoogste marktaandeel in haar bestaan gehaald. In de doelgroep 10 jaar en ouder scoorde het station gsteren een marktaandeel van 2,5 procent. Jacqueline Bierhorst, algemeen directeur: "Voor het eerst in ons bestaan is Slam!FM gestegen naar de nummer 2 positie in Nederland in de jongerengroep 13 tot 19 jaar. Met een marktaandeel van 12,7% zijn we voorbij 3FM en Q-music en staat Slam!FM net onder Radio 538! Ook de groep 20 tot 34 jaar laat een record aan luisteraars zien. Het is geweldig dat jong Nederland massaal afstemt op Slam!FM."

100% NL zag haar marktaandeel stijgen van 3,9% in februari-maart naar 4,1% in maart-april 2011. "Een keer per maand ontvangen we de nieuwe luistercijfers en ook vandaag is het weer tijd voor gebak. Het is mooi om te zien dat 100% NL nog niet is uitgegroeid en dat we steeds meer luisteraars krijgen. Inmiddels hebben wij 1.816.000 miljoen verschillende luisteraars per week en zijn hiermee nog slechts 7.000 luisteraars verwijderd van Radio Veronica. Dat wordt spannend."

Radio 538 laat in een reactie weten weer mijlpaal behaald te hebben. Met ruim 3,7 miljoen luisteraars bereikt het radiostation de meeste luisteraars ooit! Het station denkt dat acties als 538 voor War Child en het 538 Koninginnedagfeest zorgen voor de stijging van het marktaandeel.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: "We hebben meer unieke luisteraars dan ooit tevoren. De aangepaste programmering staat als een huis en blijkt sneller te werken dan we met z’n allen hadden verwacht! Een mooie beloning naar werken."