Home Landelijke radio NPO Radio 2 Ruud de Wild: “Radio 2 is linkse alternatief voor 538”

Ruud de Wild: “Radio 2 is linkse alternatief voor 538”

Ruud de Wild

NPO Radio 2 is het ‘linkse alternatief van Radio 538’. Dat zegt Ruud de Wild in een interview met de Playboy. “Radio 2 is een mooie mix van radio-dj’s die ook nog personality hebben, niet te plat qua inhoud en met goede smaak qua muziek. We zijn het linkse alternatief voor 538. En dat moeten we ook zijn, want NPO Radio heeft verder geen nationale popzender. Zo draaien we geregeld Nederlandstalige muziek.”

In het interview met het mannenblad gaat De Wild dieper in op het succes van Radio 2. Volgens de middag-dj is dat succes te danken aan twee componenten. “We hebben met zijn allen het format losgelaten en ons laten leiden door onze liefde voor popmuziek, in het bijzonder voor het Nederlandse product, en het is ons gelukt om herkenbaar te zijn voor de luisteraar.”

De Wild zegt ook nog altijd kritisch naar zichzelf te kijken, vooral om te voorkomen dat een luisteraar zich buitengesloten gaat voelen bij het radioprogramma. “Ik luister elke week al mijn radioshows terug. En dat is best wel confronterend. Maar het houdt je met beide benen op de grond”, aldus de Radio 2-dj.

Geen wrok jegens 538

De middagshow ‘De Wild in de Middag’ is nu bijna een jaar te horen op NPO Radio 2. In de periode voor zijn overstap naar de publieke radio was De Wild enkele weken actief voor BNR Nieuwsradio. Terugblikken op zijn gedwongen vertrek bij Radio 538 doet de dj liever niet meer. “Nee, 538 is gewoon een zakelijk conglomeraat. Keihard soms. En dat moet ook. Want het gaat om de winst. Maar ik draag 538 niks na.”

Vervolgens: “Als ik in de schoenen van mijn collega’s Coen en Sander had gestaan, had ik vermoedelijk hetzelfde gedaan. En ik koester ook geen wrok jegens John de Mol. Want van wrok word je alleen maar bitter. Daar word je als mens alleen maar slechter van.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2