Home Landelijke radio RTV Utrecht neemt Omroep Amersfoort niet over

RTV Utrecht neemt Omroep Amersfoort niet over

RTV Utrecht heeft geen belangstelling voor de zendmachtiging van Omroep Amersfoort. Dat zegt Rob Wilson, programmaleider radio van de Utrechtse regionale zender. Hij reageert daarmee op een artikel in het Algemeen Dagblad, dat ook door RadioFreak als bron is gebruikt, waarin stond dat RTV Utrecht zou willen proberen de zendmachtiging voor lokale omroep in Amersfoort in handen te krijgen. Op dit moment voeren Omroep Amersfoort en RTV Eemstad strijd om die zendmachtiging.

“Onze samenwerking met Omroep Amersfoort inzake Bingo FM verloopt uitstekend en we hebben geen behoefte om deze zender over te nemen”, zo zegt Wilson. “Wel willen we graag andere publieke (lokale) omroepen in onze regio helpen en we zijn niet voor niets (na de gemeente Amersfoort) de tweede investeerder in Omroep Amersfoort. Maar we hebben geen enkele behoefte om de zendmachtiging in deze plaats over te nemen. We zijn immers
in Amersfoort al te zien en te horen via onze regionale rtvzenders!”

Inmiddels heeft het Algemeen Dagblad het bericht van de website gehaald. “Het AD baseerde haar verhaal op een mededeling van wethouder Kruyt”, zo stelt Wilson. “De wethouder heeft gezegd dat het niet ‘ondenkbaar’ is dat RTV Utrecht zich in de strijd om de zendmachtiging zou mengen. Maar ja, het is bij wijze van spreken ook niet ondenkbaar dat RTV Utrecht zich morgen mengt in de strijd om de kabelfrequenties van RTL FM over te nemen. Niets is namelijk ondenkbaar. Maar de kans dat het ook echt gebeurt is natuurlijk nihil.”

Vorig artikelRegionale omroepen willen grotere rol in publieke bestel
Volgend artikelNieuwe lokale omroep voor Haarlemmermeer gestart