Home Landelijke radio RTV Overbetuwe maakt nieuwe start

RTV Overbetuwe maakt nieuwe start

De radiozender ‘Rijn en Waal’ maakt een nieuwe start als lokale omroep voor de gemeente Overbetuwe (o.a. het Gelderse Elst). Daarmee worden de historische banden met de inmiddels commerciële zender Keizerstad doorgeknipt.
De zender ‘Rijn en Waal’ gaat vanaf 1 juli lokale programma’s maken vanuit een studio boven een pannenkoekenrestaurant in Elst. ‘Rijn en Waal’ wil de hele gemeente Overbetuwe bedienen.
‘Rijn en Waal’ borduurde voort op het lokale radiowerk, dat in april 1990 in de toenmalige gemeente Elst werd opgestart door de oude Nijmeegse piratenzender Keizerstad. In de jaren daarna kreeg Keizerstad ook de lokale omroeplicenties van de gemeenten Heteren, Bemmel en Gendt in handen.
In ’99 ging Keizerstad echter op de commerciële toer, waarna de stichting RTV Over-Betuwe met de Elster en Heterense licentie verder ging. De zender verwierf de afgelopen drie jaar echter nauwelijks bekendheid. Ook is er nauwelijks geld meer in kas. Er wordt iedere zaterdag een programma gemaakt, dat vervolgens de hele week wordt herhaald.
Gisteren heeft de nieuwe RTV Overbetuwe-voorzitter Paul de Vries de jongste radioplannen bij de gemeente gepresenteerd. De nieuwe jingles zijn afgelopen weekend ook algemaakt.
In de ether is ‘Rijn en Waal’ te horen via FM 97.7. Die frequentie wordt waarschijnlijk in 2004 geveild, waarna op termijn zowel de ether- als kabelfrequentie op 107.0 FM komt.