Home Landelijke radio ROB FM krijgt uitzendlicentie in Boskoop

ROB FM krijgt uitzendlicentie in Boskoop

ROB FM krijgt de licentie om als lokale omroep uit te gaan zenden in de gemeente Boskoop. De Waddinxveense lokale radiozender RTW FM grijpt daarmee naast de zendtijdlicentie in buurgemeente Boskoop. RTW had er graag willen uitzenden. Nu richten de Waddinxveners zich op het Gouwedorp zelf, op Zevenhuizen-Moerkapelle en in de toekomst op de Zuidplaspolder. Daarmee is de strijd om zendtijd in Boskoop tussen RTW en de Boskoopse ROB FM geëindigd.

Ron Zandvliet, hoofd programmering, legt zich bij er bij neer. “Jammer, maar wij gaan vol enthousiasme verder in ons eigen gebied,’’ zegt Zandvliet. Half december konden beide partijen bij de Commissariaat voor de Media hun motivatie toelichten.

“Vorige week hebben we gebeld met het Commissariaat en ze hebben bevestigd dat wij de licentie krijgen toegewezen voor de gemeente Boskoop de komende vijf jaar,’’ aldus Edward Snelleman van ROB FM. “Ik denk dat ze voor ons hebben gekozen omdat ook de gemeenteraad achter ons stond.”

De medewerkers willen in maart met uitzendingen in Boskoop beginnen. Nu de licentie binnen is, kunnen ze op zoek naar een kantoorpand. Over een maand moet de radiofrequentie van de lokale omroep bekend zijn.

Medewerkers van ROB FM zijn voormalige medewerkers van RTW. Samenwerken was voor de Waddinxveners geen optie. ROB FM wilde wel praten, maar dan moest RTW FM de stap zetten. Volgens de wet mag maximaal één omroep een vergunning hebben. [AD]

Vorig artikelLokale omroep van Soest en Venray in een nieuw jasje
Volgend artikelLaatste fusiepoging tussen Omroep Amersfoort en RTV Eemstad mislukt