Home Landelijke radio Radio Decibel biedt ontslagen ROVER-woordvoerder column aan

Radio Decibel biedt ontslagen ROVER-woordvoerder column aan

Het Amsterdamse Radio Decibel heeft z’n kans schoon gezien om de ontslagen woordvoerder van reizigersorganisatie ROVER en voormalig columnist van de PvdA in Amsterdam Rikus Spithorst te strikken voor een column.

Spithorst raakte in opspraak toen hij vrijdag in een column op fok.nl opriep om het huis van GroenLinks fractievoorzitter Femke Halsema in brand te steken. De column die Spithorst onder het pseudoniem DriekOplopers schreef was volgens hem satirisch bedoeld. Zijn werkgever Rover en de Amsterdamse PvdA, waarvoor Spithorst internetcolumns schreef, konden zijn satire niet waarderen en stuurden hem de laan uit.

Radio Decibel heeft Spithorst meteen gestrikt en een persbericht uitgestuurd. Voor het Amsterdamse station zal Spithorst wekelijks columns maken. Decibel zegt zijn ‘rebelse satire’ wel te begrijpen.

"Nadat ik publicitair was gelyncht door GeenStijl en NOVA, met alle gevolgen van dien, was ik erg verrast toen ik een telefoontje van Radio Decibel kreeg om wekelijks een radiocolumn te maken over Amsterdamse aangelegenheden" , zegt Spithorst. "Ik ben van plan de woorden en daden van vooraanstaande Amsterdammers onder de loep te nemen. Streng maar rechtvaardig."