Home Landelijke radio Radio Decibel Amsterdam 1 december van start

Radio Decibel Amsterdam 1 december van start

Radio Decibel Amsterdam gaat op 1 december van start. In het weekend van 30 november tot en met 2 december geven oorspronkelijke Decibel dj’s als Jeroen van Inkel, Rob van Someren, Daniel Dekker, Adam Curry, René de Leeuw, Lion Keezer en vele anderen de aftrap voor de start van het vernieuwde Radio Decibel Amsterdam. Op de radio gebeurt dit op vrijdagmiddag 30 november om 16:00 uur.

Radio Decibel was in de jaren 70 en 80 een beroemde en beruchte piraat in Amsterdam. Oprichters Eddie Kleyn, René de Leeuw en Cees Kreuger introduceerden een totaal nieuw format van geïmporteerde Dance en New Wave muziek, wat in het multiculturele Amsterdam van de tachtiger jaren al snel zorgde voor een hoge populariteit onder de jeugd. In 1987 moest de zender noodgedwongen stoppen.

Radio Decibel dat nu gaat uitzenden komt oorspronkelijk niet uit Amsterdam, maar Eindhoven. Tot en met augustus zond het station uit via lokale omroepen rond Eindhoven. Half augustus fuseerde het station met het commerciële Royaal FM. Door ook Magic FM in Amsterdam over te nemen, is het station nu ook te horen in de hoofdstad.

Decibel richt zich op de leeftijdsgroep van 20-49 jaar. Op maandag 3 december start een gepresenteerde programmering inclusief de nieuwe vormgeving, ingesproken door onder andere Adam Curry, Rob van Someren, Simone Walraven, Maurice Verschuuren en Jeroen van Inkel.

Vorig artikelArrow stopt uitzendingen op de middengolf
Volgend artikelRadio Noord-Holland wil tweede zender