Home Landelijke radio Q-dance sleept Q-Music voor de rechter

Q-dance sleept Q-Music voor de rechter

Evenementenorganisatie Q-dance uit Landsmeer sleept de Persgroep, vanaf 1 juni eigenaar van Noordzee FM, voor de rechter. Het radiostation mag de naam van de organisator niet veranderen in Q-Music. Q-dance heeft oudere rechten, meent woordvoerder Dirk-Jan Stip.

Aanvankelijk sommeerde juist Vlaamse Media Maatschappij (VMM), de moedermaatschappij van Noordzee FM, Q-dance om de naam te wijzigen. VMM registreerde in april 2001 de merknaam Q-Music bij het Benelux-Merkenbureau. Q-dance werd daar vier maanden later geregistreerd. Het bedrijf uit Landsmeer beroept zich nu echter op een oudere registratie van de handelsnaam bij de Kamer van Koophandel. Daar werd de naam in 2000 geregistreerd als domeinnaam.

De registratie als bedrijfsnaam bij de KvK volgde in januari 2001. Q-dance is organisator van grootschalige dance-evenementen in Nederland. “Dan moet je er toch niet aan denken dat ons bedrijf wordt geassocieerd met een zender die muziek van bijvoorbeeld Frans Bauer uitzendt”, aldus de woordvoerder. “We zijn allebei actief in de muziek en we richten ons allebei voornamelijk op jongeren. Dat gaat niet samen.” [Planet]