Home Landelijke radio Ondernemer wil sportzender op FM starten

Ondernemer wil sportzender op FM starten

Ondernemer Pierre Karsten wil een sportzender op de radio beginnen. Dat zei hij vanavond in het RTL 4 programma Barend & Van Dorp. Hij hoopt eind deze week een etherfrequentie toegewezen te krijgen. Voor de frequentie, het nieuwskavel, zou 870.000 Euro nodig zijn.

Karsten is vanaf januari bezig om een nieuwe zender te plannen. “Er zijn mensen bij betrokken die nu bij Radio 1 en Business Nieuws Radio werken. Daar zitten ook bekende mensen bij.” Wie het precies zijn wil Karsten niet zeggen.

Het nieuwe station moet vooral jongere mensen gaan trekken. “Het lukt Radio 1 niet om jongere mensen naar zich toe te trekken. Wij willen dat wel gaan doen.” Het nieuwe station wil muziek met sport en nieuws afwisselen. Toch zal sport het grootste accent krijgen. “Ruud de Wild zou bij ons een programma kunnen presenteren”, voegt Karsten toe.

Volgens de ondernemer is het benodigde geld aanwezig. “We hebben vijf miljoen euro in kas.” Het zal voor de ondernemer niet zijn bron van inkomsten worden. “Ik hoef er niet van rond te komen. Als ik er maar niet aan verlies.”

Een fusie met Business Nieuws Radio sluit Karsten ook niet uit. “Het zou allemaal kunnen.”