Home Landelijke radio Omroep Zenit start ledenwerfcampagne

Omroep Zenit start ledenwerfcampagne

De multiculturele omroep Zenit presenteert enkele van haar toekomstige programmamakers en start de ledenwerfcampagne. De omroep die in het publieke bestel wil komen stelt een comité van aanbeveling in van veertig politici, schrijvers, journalisten en vertegenwoordigers van organisaties die een oproep doen om lid te worden van de multiculturele omroep. Zenit heeft voor 1 april van dit jaar 50.000 leden nodig om uit te kunnen zenden. Onder andere schrijfster Lulu Wang en strafrechtadvocaat Gerard Spong maken deel uit van die groep bekende Nederlanders die oproept om lid te worden.

Voorzitter Radi Suudi zegt dat de nieuwe omroep programma’s gaat maken voor "iedereen die de manier waarop nu de multiculturele samenleving en de moslims in beeld gebracht worden beu is. De steden van Nederland kolken en bruisen en worden steeds meer een mix van invloeden en nationaliteiten. Maar de Nederlandse media doet alsof het nog steeds 1960 is. Alsof iedereen in dit land Jan Smit heet en uit Volendam komt. Alsof iedereen met een kleur of een buitenlandse naam een bedreiging en een probleem is. Omroep Zenit wil daar verandering in brengen door Nederland en de wereld daarbuiten in alle multiculturele heftigheid laten zien. De omroep gaat programma´s maken met de bands en rappers die echt populair zijn onder jongeren. De omroep wil ook Palestijnen uit Gaza laten zien die zélf hun verhaal vertellen."

De komende maanden zullen leden geworven onder het motto ‘Nederland is van ons allemaal!’ Omroep Zenit richt zich nadrukkelijk op alle Nederlanders ongeacht afkomst of religie.