Home Landelijke radio Omroep Amersfoort en RTV Eemstad gaan fuseren

Omroep Amersfoort en RTV Eemstad gaan fuseren

Omroep Amersfoort en RTV Eemstad gaan fuseren. Dat hebben beide organisaties gisteren bekendgemaakt. De huidige lokale omroep Amersfoort Omroep Amersfoort en nieuwkomer RTV Eemstad streden de afgelopen maanden elk afzonderlijk om de zendmachtiging voor Amersfoort en Leusden. Onder leiding van Ed van Westerloo, oud-directeur van de NOS, bereikten de organisaties alsnog een akkoord over samenwerking. Gisteren werden de handtekeningen gezet. De Amersfoortse gemeenteraad had sterk aangedrongen op een krachtenbundeling.

De nieuwe omroep vraagt bij het Commissariaat voor de Media een zendmachtiging aan voor de komende vijf jaar. Een naam voor de omroep moet nog worden bedacht. De leiding van de lokale omroep komt in handen van een directeur/hoofdredacteur. Voor deze functie wordt een sollicitatieprocedure begonnen.

RTV Eemstad voelde aanvankelijk weinig voor samenwerking omdat Omroep Amersfoort er financieel slecht voor staat. Dit bezwaar is komen te vervallen omdat de gemeente Amersfoort het tekort (36.000 euro) van Omroep Amersfoort eenmalig wil bijpassen.

De nieuwe omroep vraagt van Amersfoort en Leusden een jaarlijkse subsdie van 150.000 euro. Eenmalig moeten de gemeenten 380.000 euro investeren om verouderde apparatuur te vervangen. [AD]

Vorig artikelMet Michiel vanavond live vanuit Disneyland Parijs
Volgend artikelMinister gaat praten over salarissen bij de Publieke Omroep