Home Landelijke radio Novum gaat samenwerken met 4daagseradio

Novum gaat samenwerken met 4daagseradio

Tijdens de 4daagse en de 4daagsefeesten van Nijmegen gaan het persbureau Novum Nieuws en 4daagseradio/Stads Radio Nijmegen voor het eerst een bijzonder samenwerkingsverband aan. Van 17 tot en met 23 juli 2004 zal er in een gezamenlijke productie een groot aantal ‘Novum 4daagsenieuws’ bulletins gemaakt worden.

Op zaterdag en zondag zal er tussen het middaguur en middernacht elk half uur een nieuwsbulletin te horen zijn met het laatste nieuws over 4daagse en 4daagsefeesten. Van maandag tot en met vrijdag gebeurt dat tussen zes uur ’s ochtends en middernacht. De bulletins zullen niet alleen op de 4daagseradio-omroepen Unique FM, WO-fm en Webfm te horen zijn maar zullen ook door andere lokale omroepen worden uitgezonden.

Projectcoördinator van 4daagseradio Patrick Huisman is bijzonder gelukkig met de samenwerking: “Het geeft ons de kans na het jubileumjaar van vorig jaar -we bestonden toen 15 jaar- ook in het 16e jaar weer vernieuwend bezig te zijn. NOVUM nieuws is een persbureau dat jong en innovatief is, ze willen meedenken en meewerken en zijn een enthousiaste partner.”

Jan Riemens, directeur van Novum: “Voor Novum is de 4-daagse een leuk project omdat we hiermee steeds meer ervaring krijgen in Evenementenradio. Radionieuws kan veel breder worden toegepast dan in het verleden is gebeurd als je maar de juiste technieken hebt, en die hebben we. We laten graag zien dat we willen afwijken van het ‘gewone’ en daar is 4-daagse radio een goed voorbeeld van. Of het nou om de eindexamens, het EK, de Olympische Spelen of de Nijmeegse 4-daagse gaat, het is als persbureau leuk om boven op het nieuws te zitten en dat aan een dankbare doelgroep te laten horen en lezen”.