Home Landelijke radio NMO vreest ultimatum Commissariaat niet

NMO vreest ultimatum Commissariaat niet

De Nederlandse Moslimomroep (NMO) is niet bang volgende maand een deel van zijn zendtijd te verliezen. De omroep denkt het Commissariaat voor de Media te kunnen laten zien dat het voldoende heeft gedaan om een bestuurslid uit de kring van de liberale alevieten te krijgen.
Minister Ronald Plasterk (Media) zei dinsdag dat het Commissariaat de NMO een ultimatum had gesteld. Als de omroep voor 1 maart geen representatief bestuur heeft, wordt mogelijk (een deel van) de zendtijd van de islamitische omroep ingetrokken. Farsi wees erop dat het huidige NMO-bestuur al breder is dan wordt geëist. Er maakt ook een sjiïet deel van uit.
De aanleiding voor de persconferentie waren twee uitzendingen van Nova. Daarin werd betoogd dat de omroep in conservatief vaarwater is gekomen. Het betrof uitzendingen in oktober en vorige week vrijdag. De NMO wilde niet reageren op de laatste uitzending, omdat hij de rechtbank in Amsterdam en de Raad voor de Journalistiek om een uitspraak over de uitzending van oktober heeft gevraagd.