Home Landelijke radio Nieuwslezeres Margriet Wesselink presenteert nieuw Journaal op Ned. 3

Nieuwslezeres Margriet Wesselink presenteert nieuw Journaal op Ned. 3

Nieuwslezeres Margriet Wesselink wordt een van de presentatoren van een nieuw Journaal op Nederland 3. Vanaf maandag is het nieuwe Journaal dagelijks rond 22:30 uur te zien. Het bulletin is ‘NOS Journaal op 3’ gedoopt en krijgt bij toerbeurt Winfried Baijens en Margriet Wesselink als presentator.

Margriet Wesselink is nu nieuwslezeres bij de publieke radiozenders. Dat werk zegt ze niet helemaal vaarwel, maar voorlopig zal ze zich vooral concentreren op haar tv-werkzaamheden. Baijens is bekend als presentator van het NOS Jeugdjournaal, waarmee hij wegens zijn nieuwe klus gaat stoppen.

Het nieuwe programma van telkens vijf minuten is afgestemd op de doelgroep van Nederland 3. Dat net wil een platform zijn voor eigenzinnigheid en vernieuwing. Het bulletin zal zich in decor, presentatie, graphics, muziek, tempo, montages en onderwerpkeuze onderscheiden van andere uitzendingen van het Journaal.

Het NOS Journaal op 3 zal telkens worden gevolgd door het late Sportjournaal. Die rubriek verhuist dus van Nederland 2 naar het derde net. Daardoor kan actualiteitenrubriek NOVA (Ned. 2) vanaf 8 januari direct aansluiten achter het het Journaal van 22.00 uur op Nederland 2. [Planet/RF]

Vorig artikelVrouwelijke leden Veronica Radioschool starten Radiobitches.nl
Volgend artikel5,9 miljoen luisteraars voor Sky Radio rond kerst