Home Landelijke radio Nieuwe omroep gevormd in Aalten

Nieuwe omroep gevormd in Aalten

Stichting Omroep Aalten-Lokaal (OAL) en Stichting Lokale Omroep Aalten (AFM) werken samen verder aan de nieuw te vormen lokale omroep voor de nieuwe gemeente Aalten. Dat hebben voorzitters Randy ten Have (OAL) en Hans Ouwens (AFM) bekend gemaakt. Stichting OAL zal daarbij optreden als licentiehouder. Het bestuur wordt uitgebreid met Hans Ouwens die de functie secretaris invult.

Als eerste worden in mei televisie-uitzendingen gemaakt. Wanneer de radio-uitzendingen weer beginnen is nog niet bekend. “Dit is mede afhankelijk van de financiering en de huisvesting”, vertelt Hans Ouwens. “Er zijn faciliteiten om een kabelkrant te starten. Deze zal bij aanvang via internet aangestuurd worden door een ’thuisredactie’. Voor het realiseren van een radio-uitzending komt echter meer om de hoek kijken.”

Tijdens een bijenkomst in het gemeentehuis onthulden Ouwens en Ten Have de nieuwe vormgeving voor de website en de kabelkrant, die medio mei van start gaat. De radio gaat door het leven als ‘AFM’, voor de televisie en de kabelkrant wordt de naam ‘ATV’ gebruikt. “De A van Aalten, maar ook van een A-merk en A-kwaliteit”, zegt Hans Ouwens, die de vormgeving en de logo’s ontwikkelde. Door het bestuur is dit later vertaald naar een compleet nieuwe huisstijl, waarbij de vormgeving van de radio momenteel ingezongen wordt in Hilversumse studio’s. Deze laat nog even op zich wachten.

Burgemeester Bert Berghoef is als portefeuillehouder zeer tevreden met het bereikte resultaat. “De voorzitters en ik hebben tijdens een aantal vergaderingen gesproken om de mogelijkheden van samengaan te bekijken. Het was nadrukkelijke wens niets van ‘het oude geluid’ verloren te laten gaan. Stapje voor stapje zijn beide voorzitters tot elkaar gekomen”, aldus burgemeester Berghoef.

Eind deze maand denkt het bestuur de licentie in de postbus te krijgen. Enkele weken daarna zullen de eerste berichten op tv te zien zijn en hoopt de omroep dat er uitzicht is op een huisvestingslocatie, zodat ook de radio kan beginnen. Tot die tijd zullen enkele redacteuren voorlopig vanuit huis werken.