Home Landelijke radio Nieuw leven geblazen in Concert Radio

Nieuw leven geblazen in Concert Radio

Zeven jaar nadat het station ter ziele ging hebben de drie ex-werknemers van Concert Radio Jan Vredenburg, Marcel van Tilburg en Eric Bleys met de officiële overname van de naam Concert Radio het startschot gegeven tot een wederopstanding van het klassieke radiostation.

Vooralsnog zal Concert Radio als webradiostation in combinatie met een eigen website van start gaan. Met het oog op het internationale bereik zal het muziekformat enigszins aangepast worden. Toch zal in grote lijnen de oude succesformule gehandhaafd blijven.

Momenteel wordt gewerkt aan uitbreiden van de muziekdatabase en het maken van proefuitzendingen. Marcel van Tilburg en Eric Bleys zullen zich net als destijds bezighouden met de programmering terwijl Jan Vredenburg wederom marketing, public relations en de commercie voor zijn rekening zal nemen.

De nieuwe slogan van de zender wordt ‘Concert Radio! the sky is the limit, the world our audience’.

31 maart 2000 hield het oude Concertradio op met uitzenden. De zender fuseerde toen met Classic FM en ging onder die naam verder. Concertradio begon eind april 1990 als het klassieke radiostation van de Radio 10 Groep (Love Radio en Radio 10 FM). Later werd het station overgenomen door SilverMinds Music & Media. Onder andere de huidige journaalpresentatrice Sascha de Boer werkte nog bij de zender.