Home Landelijke radio Niek van der Bruggen terug op Q: “Ik had paniekaanvallen”

Niek van der Bruggen terug op Q: “Ik had paniekaanvallen”

Niek van der Bruggen is vanmiddag voor het eerst sinds zes maanden weer te horen in de middag op Qmusic. De dj zat de afgelopen maanden ziek thuis vanwege een burn-out. “Het is niet gelogen als ik zeg: lekker om terug te zijn!”. Van der Bruggen vertelde vanmiddag openhartig over zijn burn-out.

“Ik heb me afgelopen december ziek moeten melden. Ik vond het heel moeilijk om de telefoon te pakken en mijn baas te bellen met: ‘Dit gaat even duren, dit voelt niet goed’. Ik wist niet wat er met mij aan de hand was. Ik kon niet meer verder, ik moest de stekker er even uittrekken.”

Van der Bruggen vervolgt: “Ik had weinig energie, kreeg paniekaanvallen. Ze kwamen steeds vaker voor en werden steeds heftiger. Paniekaanvallen zijn heel gek als je die krijgt. De huisarts constateerde: een klassieke burn-out. ‘Burn-out? Dat overkomt mij nooit!’, dacht ik.

“Het duurde wel even voordat ik geaccepteerd had dat het er was. Het maakte me ook behoorlijk somber, je realiseren dat je even helemaal vastzit.” Van der Bruggen bedankte Qmusic en de luisteraars voor al hun steun en ruimte de afgelopen maanden.

Radio 538-dj Sander Lantinga zat in het najaar van 2012 ook ziek thuis vanwege paniekaanvallen. Lantinga was toen ook een aantal maanden niet te horen op 3FM.