Home Landelijke radio Nationale radio- en tv-actie voor slachtoffers van orkaan Filipijnen

Nationale radio- en tv-actie voor slachtoffers van orkaan Filipijnen

Komende maandag gaan commerciële radio- en televisiezenders samen geldinzamelen voor de Filipijnen. Een zware storm zorgde daar voor duizenden slachtoffers. Op Giro555 kunnen mensen in Nederland geld storten voor noodhulp in het rampgebied.

Gedurende de dag besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp. "We beginnen om 6 uur in de ochtend met de grote radioshows", legt tv-directeur Gerard Timmer van de publieke omroep uit op Radio 1. "Er komt een basiscentrum in Beeld en Geluid waar radio- en televisiezenders naartoe kunnen schakelen."

Wat de precieze invulling van de programmering gaat zijn is nog onduidelijk. "Het is geweldig dat de omroepen de inzameling van Giro555 voor de slachtoffers van de Filipijnen mogelijk willen maken door een nationale actie op radio en tv te organiseren. We merken dat Nederlanders graag hun betrokkenheid met de slachtoffers laten zien en dat maken de omroepen op deze manier mogelijk", aldus Henri van Eeghen, actievoorzitter van de SHO.