Home Landelijke radio Mogelijk weer lokale omroep in Renkum

Mogelijk weer lokale omroep in Renkum

De gemeente Renkum moet weer snel een lokale omroep krijgen. Dat vindt een groep initiatiefnemers die momenteel de stichting RTV Renkum opricht. Radio, kabelkrant en een internetsite maken deel uit van de nieuwe plannen, zo schrijft de Gelderlander.

Volgens M. Veugelink die voorzitter wordt van de stichting, gaat de website Rtvrenkum.nl al vanaf 1 juli de lucht in. De site moet met nieuws komen uit de gemeente Renkum.

RTV Renkum wil met haar plannen Radio R-Borne opvolgen. Die lokale zender is uit de ether verdwenen, omdat R-Borne niet meer aan de eisen van het Commissariaat voor de Media voldeed. Het Commissariaat controleert of omroepen zich aan de mediawet houden. Een van de criteria voor publieke onroepen is dat ze een minimumpercentage van hun zendtijd aan informatie besteden. In plaats van informatie, zond Radio R-Borne alleen maar muziek uit.

Inkomsten heeft RTV Renkum nog niet. Veugelink hoopt dat de gemeente Renkum een startsubsidie geeft en ook jaarljks geld verstrekt aan de omroep. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat als er een subsidieverzoek wordt ingediend, de lokale overheid daar welwillend naar zal kijken.

Veugelink erkent dat gemeentelijke subsidie mogelijk niet genoeg zal zijn. Daarom wil hij ook op zoek naar adverteerders.