Home Landelijke radio MGA wil lokale omroep worden in Almere

MGA wil lokale omroep worden in Almere

Er zijn nieuwe plannen voor de lokale omroep in Almere. Afgelopen maandag heeft er op het stadhuis een gesprek plaatsgevonden tussen wethouder Arie-Willem Bijl van media en cultuur en een afvaardiging namens Stichting Media Groep Almere i.o. (MGA). MGA heeft de wethouder een mediaplan overhandigd als basis voor herstructurering van gesubsidieerde lokale radio, televisie en internetactiviteiten.

Grondslag van dit plan is een raamwerk waarin groeperingen en instellingen in Almere een bijdrage kunnen leveren aan genoemde media met behoud van hun eigen identiteit. Daarbij speelt bundeling van kennis, redactie, huisvesting, infrastructuur en middelen een centrale rol.

Het gesprek is van beide kanten als zeer positief ervaren. Wethouder Bijl reageerde ook positief op het getoonde initiatief en de inhoudelijke kant van het voorstel. Het voorlopig bestuur van MGA heeft inmiddels besloten een licentie voor lokale radio en televisie-uitzending aan te vragen bij het Commissariaat van de Media. Deze aanvraag is dinsdag 12 augustus 2003 ingediend.

MGA verwacht dat er op korte termijn gesprekken kunnen worden aangegaan met het bestuur van de reeds aanwezige lokale omroep en spreekt de wens uit dat hiermee op bestuurlijk niveau zakelijke gesprekken gevoerd kunnen worden over technische en programmatische samenwerking.

Zelf zal MGA de komende tijd contact zoeken met partijen die al actief zijn en een aanvulling kunnen zijn voor radio, televisie en / of internet in en voor Almere.