Home Landelijke radio Margriet Vroomans vertrekt bij Radio 1-programma TROS Kamerbreed

Margriet Vroomans vertrekt bij Radio 1-programma TROS Kamerbreed

Margriet Vroomans vertrekt deze zomer als presentator van TROS Kamerbreed op Radio 1. Vroomans is sinds december 2005 als freelance-presentator aan het politieke programma verbonden, vanaf augustus 2006 samen met Kees Boonman.

Margriet Vroomans: "Bijna negen jaar heb ik met veel plezier bij TROS Kamerbreed gewerkt. In die jaren samen met Kees Boonman en de redactie is TROS Kamerbreed een programma met impact geworden, daar kijk ik met plezier en trots op terug. Het besluit om te stoppen was dan ook geen makkelijk besluit. Maar ik heb ook andere interesses dan de politiek. Voor die interesses wil ik langzamerhand meer tijd kunnen inruimen."

Vroomans werkt als freelance-presentator sinds juni 2010 voor Radio 4, waar ze de dagelijkse ochtendshow KRO De Ochtend van 4 presenteert. Voor AVROTROS werkte ze ook enige tijd als gastpresentator van de tv-rubriek EenVandaag.

"Ik verheug me nog op deze laatste periode: we gaan nog heel mooie uitzendingen maken rond de verkiezingen voor het Europees Parlement. In de zomer ga ik politiek een beetje afkicken."

AVROTROS directeur Eric van Stade betreurt het vertrek van Vroomans, maar wenst haar alle succes toe: "Margriet is een betrokken en bevlogen programmamaakster. Mede door haar inzet en scherpte is TROS Kamerbreed uitgegroeid tot het meest spraakmakende politieke radioprogramma van Nederland."