Home Landelijke radio Lokale omroep voor Gilze en Rijen aanstaande

Lokale omroep voor Gilze en Rijen aanstaande

De eerste uitzending van de lokale omroep van de gemeente Gilze en Rijen kan binnen een maand een feit zijn. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het voorstel van Evert Franken om lokale televisie en radio te maken voor de gemeente. Franken wil eerst de goedkeuring van het Commissariaat voor de Media binnen hebben, voordat hij verdere uitspraken doet.

De gemeente heeft een cruciale rol in het proces, maar het Commissariaat heeft het laatste woord. “Als de gemeente goedkeuring geeft, dan wijzen wij in principe zendtijd toe. Als er zich tenminste geen rare dingen voordoen. Binnen een maand kan het Commissariaat zendtijd toewijzen”, aldus Wanda Bade, woordvoerster van het Commissariaat voor de Media.

De goedkeuring van de gemeente is echter nog niet binnen bij het Commissariaat. Verantwoordelijk wethouder Hatice Can-Engin (Pvda, media) benadrukt dat het positieve oordeel van de gemeente zo snel mogelijk de deur uitgaat. “Nog deze week”, benadrukt ze.

Initiatiefnemer Franken wil mo­menteel alleen kwijt dat het ‘fantastisch is’, dat de omroep nu eindelijk een feit lijkt te zijn. “Het is een positieve draai in het geheel”, stelt Franken. “Maar het is pas een winnend iets, als ik het bericht heb van het Commissariaat. Die heeft uiteindelijk het laatste woord.”

Franken is al drieënhalf jaar bezig om de Stichting Radio en Televisie Gilze en Rijen op te starten. Het plan liep enkele malen vertraging op, omdat de gemeente Gilze en Rijen niet kon instemmen met zijn plan. Franken wilde vorig jaar zomer nog het bijltje erbij neerleggen. “Het is erg mooi, dat het initiatief nu doorgaat”, stelt wethouder Can-Engin. “Zo’n initiatief is een goede ontwikkeling voor onze gemeente. Mensen worden geïnformeerd over lokale gebeurtenissen. Daardoor raken zij meer betrok­ken.” [BN/Stem]