Home Landelijke radio Lokale omroep Papendrecht staakt uitzendingen Smart FM

Lokale omroep Papendrecht staakt uitzendingen Smart FM

De lokale omroep van Papendrecht is de samenwerking met Smart FM uit Spijkenisse gestopt. De zender Papendrecht van Smart FM (105.0 FM) is alweer geruime tijd uit de ether. "De samenwerking tussen Smart FM en RSOS Papendrecht (RTV Papendrecht) bleek in de loop van de tijd voor beide partijen toch niet die toegevoegde waarde op te leveren die iedereen er oorspronkelijk van verwachtte", zegt de voorzitter van de Radio Salsa Omroep Stichting (RSOS).

Volgens de voorzitter is het bestuur van RSOS sinds begin dit jaar bezig met een nieuwe invulling te geven aan de lokale publieke omroep van Papendrecht. "Daarvoor is in nauw overleg met het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) een uitgebreid programmadoel opgezet. RSOS weet zich in dit traject aan alle kanten gesteund door met name College, Raad en PBO."

"Het huidige bestuur trad op 1 januari dit jaar aan en trof een lege winkel aan. In de afgelopen jaren werden alle activiteiten uitgevoerd via Smart FM, dat ook voor de techniek zorgde. Het nieuwe bestuur streeft echter een zeer nadrukkelijk Papendrechtse signatuur na. Daarvoor is inmiddels een team van tien ervaren radio mensen bezig met het formuleren van de juiste format en het aanpakken van de vereiste techniek."

De verwachting is dat de uitzendingen eind september weer hervat kunnen worden.