Home Landelijke radio Lokale omroep Maas en Merggelland wil CFN-frequentie overnemen

Lokale omroep Maas en Merggelland wil CFN-frequentie overnemen

Lokale omroep Maas en Merggelland wil de frequentie van de gestopte legerzender Canadian Forces Network (CFN) in Brunssum overnemen. Dit zegt een bestuurslid van de omroep tegen De Limburger. Een aanvraag is al bij het Agentschap Telecom ingediend.

De lokale omroep kapt met ontvangstproblemen doordat Belgische zenders het signaal van de omroep wegdrukken. "Op onze frequentie 105.8 zit een radiostation uit Genk dat ons gewoon wegduwt." Het verdubbelen van het zendvermogen heeft zelfs niets uitgemaakt. De omroep kapt ook met de Limburgse heuvels die het signaal verzwakken. Hierdoor verliest de omroep, naar eigen zeggen, adverteerders en luisteraars.

CFN maakte programma's voor militairen uit Canada die in West-Europa gelegerd zijn. In Nederland ging dat om de NAVO-basis in Brunssum. De zender heeft twee FM-frequenties in die plaats op 96.9 FM (10 KW) en 99,7 FM (500 W). CFN stopte om financiële redenen.

Of de lokale omroep kans maakt is nog maar de vraag. Eerder zei een woordvoerder van Agentschap Telecom tegen RadioFreak.nl dat CFN de vergunning niet heeft teruggegeven. "De frequenties zijn daarmee nog steeds in bezit van CFN."

Vorig artikelRob van Someren maandag te gast bij 3FM
Volgend artikelLonglist Gouden RadioRing vanaf volgend jaar gemaakt door vakjury