Home Landelijke radio Licentie van nieuwe moslimomroep alweer ingetrokken

Licentie van nieuwe moslimomroep alweer ingetrokken


De licentie van de nieuwe moslimomroep SMON is alweer ingetrokken. Het Commissariaat voor de Media heeft die beslissing genomen vanwege de breuk tussen de twee partijen die de omroep zouden vormen.

De SMON zou samenwerken met de Academica Islamica, maar die heeft de samenwerking opgezegd. Die organisatie van jonge Nederlandse moslims, opgericht door Mohammed Cheppih, was verbonden aan de omroep om vooral moslims van de tweede en derde generatie aan te spreken. Vanwege onenigheid, onder meer over de benoeming van sleutelfiguren, stapte Academia Islamica eruit. Een van de problemen was de benoeming van interim-directeur Maurice Koopman, die 85.000 euro per jaar zou verdienen voor een werkweek van anderhalve dag.

Het Commissariaat voor de Media houdt binnenkort een hoorzitting over de kwestie. Het is nog onduidelijk hoe de zendtijd van de moslimomroep vanaf september wordt ingevuld.

De nieuwe omroep kwam vorig jaar nadat de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) zichzelf ophieven na aanhoudende bestuurlijke problemen.

Vorig artikelVan der Hoeven: ‘radiokorting moet transparanter’
Volgend artikel100%NL Strandfeest mag niet groeien in Hoek van Holland