Home Landelijke radio Lex Harding: “Verkoop Slam!FM goed voor station én mij”

Lex Harding: “Verkoop Slam!FM goed voor station én mij”

Volgens Lex Harding is de overname van Slam!FM door RTL Nederland goed voor hem en de radiozender. "Ik ben zeer verheugd over de deal", zegt hij tegen Quote. RTL Nederland maakte woensdag bekend dat het de radiozender Slam!FM heeft gekocht. RTL nam de aandelen over van Lex Harding, die sinds 2009 de enige bezitter is van de aandelen.

Over de financiële afwikkeling van de zaken wil Lex Harding geen mededelingen doen, maar volgens Quote zegt het feit dat Harding benadrukt dat hij heel blij is dat de zaak is verkocht veel. Slam!FM kende volgens de laatst bekende cijfers een negatief eigen vermogen van € 924.359,- (2009). Harding: "Een klein radiostation heeft het zeer moeilijk in de markt, daarom is het zeer positief dat het nu onderdeel wordt van een groter concern".

De medewerkers van Slam!FM zullen op korte termijn worden ondergebracht in de Radio 538-organisatie, de radiozender die samen met Radio 10 Gold ook al onderdeel uitmaakt van RTL. "Slam!FM is een ijzersterk merk en een prachtige aanvulling op de doelgroepen die we met de andere stations al uitstekend bereiken", aldus topman Bert Habets van RTL. Slam!FM heeft momenteel een marktaandeel van 2,1 procent. In de doelgroep 10-19 jaar haalt het station 9,2 procent marktaandeel.