Home Landelijke radio Haren FM van start gegaan

Haren FM van start gegaan

Burgemeester Boumans van het Groningse Haren heeft vanmiddag om twaalf uur het startsein gegeven voor de lokale omroep Haren FM. Er werd meteen een live uitzending gemaakt.

De nieuwe zender is vanaf vandaag te ontvangen op 107 FM in de ether en via internet. Er wordt een aantal uren per week uitgezonden vanuit de studio aan de Dilgtweg in Haren. Buiten die uren wordt het radiosignaal van RTV Noord doorgegeven.

In november werd bekend dat de omroep van start kon gaan. De studio is ingericht in een voormalige zusterflat van Beatrixoord aan de Dilgtweg in Haren. Voorlopig krijgt Haren FM 7500 euro per jaar subsidie van de gemeente. Het VSBfonds heeft een eenmalige bijdrage van 7000 euro toegezegd.

De nieuwe omroep Haren FM is opgezet door drie inwoners. Het drietal vond het maar raar dat het dorp geen eigen omroep had, terwijl er 300 plaatsen in Nederland zijn met een eigen station. Eerder probeerde de Groningse stadszender OOG voet aan de grond in Haren te krijgen, maar dat plan ging uiteindelijk niet door.