Home Landelijke radio Gemeente wil Omroep Enschede geld lenen

Gemeente wil Omroep Enschede geld lenen

Het college van B&W van Enschede heeft de gemeenteraad voorgesteld om de Stichting Omroep Enschede (S.O.E.) 80.000 euro te lenen om investeringen te kunnen doen die nodig zijn om zich verder te ontwikkelen. De S.O.E. is de nieuwe lokale omroeporganisatie die is opgericht nadat op 12 september het faillissement is uitgesproken van de Stichting Lokale Omroep Enschede. Verhoging van de vaste jaarlijkse bijdrage wordt in 2008 betrokken bij het opstellen van de programmabegroting 2009-2012.

De S.O.E. heeft een aantal bezittingen van de failliete omroep overgenomen. Het gaat daarbij onder meer om zend- en studioapparatuur, maar ook de naam Enschede FM is overgenomen en blijft dus de naam van de zender.

Oud-wethouder Leloux heeft op verzoek van burgemeester Den Oudsten de kansen op een doorstart beoordeeld. Na een korte inventarisatie is Leloux gaan bouwen aan een nieuwe omroeporganisatie. Er is een nieuwe stichting opgericht (S.O.E.) met een nieuw bestuur. Het programma bepalend orgaan (PBO), een onafhankelijk orgaan dat toeziet op de samenhang in de programmering en toetst op de verplichtingen die de Mediawet stelt voor lokale omroeporganisaties, is volledig van de oude naar de nieuwe omroep overgegaan. De leden van het PBO zijn vandaag door het college formeel benoemd. Een aanvraag om de komende vijf jaren uit te mogen zenden is inmiddels ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Verwachting is dat het commissariaat binnenkort aan de Enschedese gemeenteraad een advies vraagt omtrent deze aanvraag. Deze reguliere procedure moet nog worden doorlopen. De nieuwe omroepstichting heeft een meerjaren-bedrijfsplan opgesteld waarin de ambities om te komen tot een multimediaal aanbod (radio / televisie / internet) zijn vastgelegd.

Het nieuwe bestuur laat in een eerste reactie weten blij te zijn met de financiële steun van de gemeente. De radio uitzendingen lopen gewoon door en er wordt momenteel gewerkt aan de doorstart en het nader uitwerken van plannen om te starten met televisie-uitzendingen. [Tubantie]

Vorig artikelROOS en OLON voelen zich genegeerd door Plasterk
Volgend artikelRadio heeft minste te lijden van internetconsumptie