Home Landelijke radio Gemeente wil groter bereik Terneuzen FM

Gemeente wil groter bereik Terneuzen FM

De gemeente Terneuzen bekijkt of het mogelijk is om de lokale omroep Terneuzen FM op het hele grondgebied van de gemeente te kunnen ontvangen. Wethouder Frank van Hulle zei dat in de commissie Samenleving in antwoord op vragen van Jan van Harmelen (VVD). Naar aanleiding van de nieuwe aanvraag om zendtijd pleitte Van Harmelen voor een groter zendbereik voor de lokale omroep.

De dekkingsgraad baart ook de fractie TOP Gemeentebelangen zorgen, zei Peter Snoodijk. “We zijn aan het kijken over we een dekking over het hele grondgebied van de gemeente kunnen krijgen”, reageerde Van Hulle. “Maar dat gaat via een zendmast en dan weet je het wel”, zei hij, doelend op de voortdurende protesten van omwonenden op plaatsen waar in de gemeente zendmasten worden opgericht.

Twijfels waren er in de commissie ook over de naamsbekendheid van de omroep en ook werden er vragen gesteld bij het aantal luisteraars dat op Terneuzen FM af stemt. Op dit moment voert de Hogeschool Zeeland een luisteronderzoek uit om er achter te komen hoeveel mensen er dagelijks naar de uitzendingen luisteren.

“Wij hebben wel het idee dat er een toename is van het aantal luisteraars”, zei Van Hulle, vooruitlopend op het onderzoek. “Er wordt ook geprobeerd op allerlei manieren reclame te maken om meer naamsbekendheid te krijgen.”

Intussen zitten de vrijwilligers van Terneuzen FM niet stil. Het station wil met actuele verkeersinformatie inspelen op de plaatsing van een nieuwe noordbrug bij het sluizencomplex in Terneuzen. Tijdens die werkzaamheden is de route langs de sluizen deels gestremd en er worden dan ook flink wat verkeersproblemen verwacht.

In samenwerking met de gemeente en Rijkswaterstaat wil de lokale omroep bekijken of het mogelijk is actuele informatie via het display van de autoradio door te geven. Automobilisten die vanuit de richting Goes komen zouden dan al voor ze de Westerscheldetunnel in duiken kunnen zien welke route ze het best kunnen volgen en welke afslag ze moeten nemen.

De commissie adviseerde overigens unaniem positief over de aanvraag van de omroep om een nieuwe zendmachtiging voor vijf jaar te krijgen. De huidige machtiging loopt in juli af. [PZC]

Vorig artikel100%NL zendt Volendam Top 100 uit met kerst
Volgend artikelGerard, Michiel en Rob in het glazen huis van 3FM